איך להפיק סדרת רשת בבית?

איך להפיק סדרת רשת בבית?

חדר מבולגן בזמן צילומים

 

במהלך שני הסגרים של הקורונה החלטתי ליצור סדרת רשת בעצמי. לסדרה קוראים ‘מטושק’ה פנדמיק’, והיא מספרת על המרגלת הפולניה שגרמה בטעות לקורונה.  את הסדרה צילמתי, הפקתי, ערכתי וביימתי. הפוסט הקרוב מוקדש לכל מי ששואל את עצמו איך להפיק סדרת רשת.

 

צפו בטריילר של סדרת הרשת שלי ‘מטושק’ה פנדמיק’.

 

צילום

טלפון אפשרי כל עוד הוא יציב ובתאורת יום-

אם גם אתם שואלים איך לצלם סדרת רשת בבית? התשובה הראשונה שלי עבורכם היא: היזהרו מטלפונים סלולאריים! כולנו משתמשים בהם עד שכבר שכחנו מקיומן של מצלמות רגילות. עם זאת, אנחנו שוכחים שני דברים לגביהם:
1. אל תיגעו בטלפון בזמן הצילום, גם אם מישהו מצלם אתכם, הימנעו ככל האפשר מצילום ידני, זה נראה רועד ומטושטש. חצובה היא הדבר הבסיסי ביותר!
2. צילום בתאורה טבעית הוא המוצלח ביותר- השתדלו לצלם כמה שאפשר עם הפנים לכיוון החלון, והימנעו ככל הניתן מצילומים תחת פלורסנטים או תאורה טבעית.

 

תאורה

אל תשרפו את עצמכם!

לגבי מצלמות ממולצות לסדרת רשת יש אינספור תכנים שיכולים לעזור לכם. אני השתמשתי לסירוגין במצלמה של הטלפון ובמצלמת סטילס שמצלמת וידאו. התאורה לא תמיד עבדה כפי שציפיתי ולכן הפעלתי שלושה פרוג’קטורים בגבהים שונים כדי להאיר את הסצינה באופן שווה. לעיתים השתמשתי בתאורה מגוזמת או מכוונות כדי ליצור אפקטים שונים (תמונות), אבל הצילומים רחוקים מלהיות מושלמים.

המלצה שלי לגבי עבודה עם פרוג’קטורים לצורך הפקת סדרת רשת בבית – היא שימוש בניירות אפיה מוצמדים באטבי עץ (בלבד! פלסטיק נשרף!), הדבר מונע מהצילום להיראות שרוף. באופן כללי, תיזהרו מחלונות פתוחים, איבדתי יום צילומים כי לא השכלתי להשתמש בוילון שירככך את אור השמש הבוהק של שעות הצהריים!

 

סאונד

אם אין לכם מיקרופון טוב במצלמה- תקמבנו.

למרות שהייתי מאושר לעבוד עם מצלמה שמקליטה סאונד באיכות טובה, בסדרת שאני הפקתי נעזרתי במצלמת סטילס ביתית, שלא היה לה חיבור למיקרופון חיצוני. חלק מהסצינות הקלטתי עם מיקרופון או קונדנסר המחוברים למחשב. סצינות אחרות דיבבתי לאחר מכן בעזרת פרמייר.
הסאונד של הסדרה שלי לא יצא תמיד מוצלח, ואני לוקח את האחריות על עצמי. בשלב כלשהו של העריכה הבנתי שאני חייב לוותר על כמה נקודות ‘קריטיות’ אחרת הסדרה לא תצא לעולם.
אם אתם שואלים איך להפיק סדרת רשת בבית בעלות נמוכה, יכול להיות שתצטרכו לבצע כמה מטלות רפטטיביות במיוחד. אחת מהן היא סינכרון של הסאונד והמצלמה כפי שאני ביצעתי דרך רצפט ביוטיוב.

 

 

תוכנת עריכה לסדרת רשת-

אל תתפשרו על הבסיסי ביותר- פרמייר

כדי ליצור סדרת רשת צריך יותר מאשר כלי פשוט. מצלמות ומיקרופונים ניתן לקנות במחיר יד שניה זול יחסית, אך בכל הקשור לתוכנות עריכה, אין ברירה אלא ללכת על הטוב ביותר . בעבר הפקתי קליפים בעזרת התוכנה החינמית של ווינדוס (התוצאה לפניכם).

 

 


בשלב מאוחר יותר השתדרגתי לתוכנת פילמורה שהמשיכה לגזול ממני משאבים נפשיים על עריכות פשוטות!, אלו ההמלצות שלי.

1. Premiere Pro: תוכנת עריכת הווידאו הטובה לצורך הפקת סדרת רשת
כשמדובר בתוכנות עריכת הווידאו הטובות ביותר, אי אפשר לבקש יותר מאשר הכלי המוביל בתעשייה של אדובי Premiere Pro. אשר זמינה למשתמשי Windows וגם ל- Mac, וכוללת את כל מה שצריך עבור הפקת סדרת רשת .

2. Final Cut Pro X: הבחירה הטובה ביותר עבור משתמשי Mac
אם אתם משתמשים של אפך Final Cut Pro היא תוכנת עריכת הווידאו המומלצת ביותר . Final Cut Pro כשהעיקרון נותר קבוע- פחות עבודה, ובעיקר, פחות כאב ראש.

 

כתוביות

אל תתחילו להפיק סדרת רשת בלי להתחייב לכתוביות!
מזל טוב! הפרק מוכן בתיקייה וממתין לפרסום!. כתוביות הן מרכיב חיוני, וקשה להסתדר בלעדיהן. עם זאת, כאשר הסרטונים ארוכים מעשר דקות, המאמץ מתחיל להיות ניכר, ואני מרשה לכם לקחת פטור. הרצאות ביוטיוב או שיחות מוקלטות בזום לא מצריכות כתוביות.

מה אתה חושב את חושבת על הכתבה?

כל מה שבאזז

דודה מטושקה- סדרת רשת

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן