6 פודקאסטים מומלצים של רשת שימו לב- 2021

רשת שימו לב מגישה עבורכם שישה פודקאסטים מומלצים בעברית.

הרשת פעלה בעבר עם הפודקאסטים של כאן  בכתיבה והגשה של קיצור תולדות הספרות, ובכתיבת תכנים לפודקאסט היסטוריה לילדים של יובל מלחי.

 

מה קורה כאשר מראיין עם זיכרון פנומנלי לתרבות הישראלית פוגש את מיטב מאנשי התרבות בישראל?. האזינו לאנשים שכולם מכירים נחשפים לפרטי המידע האיזוטריים ביותר מהקריירה שלהם!.

פרקי פודקאסטים מומלצים במיוחד של שימו לב:

טל מוסרי עשה רוקנרול, , אורן נהרי מפסיד בארץ-עיר (על פי חוקים שאני המצאתי), אפרים סידון מגלה ש-דץ ודצה ביצעו שיר שכתב למלך הקופים (שיר אחד מספר הג’ונגל), חני נחמיאס מוכנה להוביל את מצעד הגאווה עם שיר מקורי שכתבה שהפך להמנון הילדים הטרנסג’נדרים, ירון לונדון לא מקנא בדור הצעיר, והסופר שמעון אדף עוזר לי לנצח את מסיבת הכיתה! יש למה להאזין!

 

בעקבות הקורונה, מגיש התוכנית נכלא במרתף על ידי דודה מטושקה פנדמיק (שגרמה, כביכול, להתפרצות המגיפה). כעת, דודה מטושקה יוצאת בפרקי מחווה לתרבות הישראלית, משוחחת עם יוצרים ויוצרות מרחבי התרבות הישראלית; ולכולם דודה הולכת לעשות אוי ואבוי!  (ותגידו תודה שמטושקה לא מגישה פודקאסט  פסיכולוגיה)

פרקי פודקאסטים מומלצים במיוחד של דודה מטושקה-

דורית פלד הרפז (תמר מקופיקו) התגלתה בתור אחת מהפאוריינג’ס,

עינת שרוף מספרת על התפקיד בעלובי החיים, ואיתי שגב חוזר לעיר ערוץ הילדים!

 

 

רשימות ודירוגים של עובדות מיותרות, נקודות מבט חורגות, וסיפורים שלא תמצאו בשום מילון, אטלס, או ספר היסטוריה.

פרטי המידע והאיזוטריה דורגו לפי סדר אובייקטיבי לחלוטין. של כותב שורות אלו.

בין השאר, התארחו בפרקים שי יצחק הלוי, שיר אלוני, מילאן גיטניו, תומר שלוש ואורי טולדנו.

קריינית הרצף: נטלי ריווין.

פרקי פודקאסטים מומלצים במיוחד של העשירייה תוכלו למצוא במפת התכנים מסביב לעולם!:

נווטו בין פרקי הפודקאסטים מסביב לעולם!

[\

 

 

 

 

בסדרת הפרקים נציץ אל מאחורי הקלעים של הרומנים הגדולים, ונכיר את הסיפורים הקטנים של הסופרים הגדולים לצד מסקנות יוצאות דופן שישנו את כל מה שידעתם על ספרות. מובטחת לכם מידה שווה של תשוקה ויומרנות, עובדות לא חשובות ויסודות אוניברסליים שמשותפים לאייזיק אסימוב ואנטיגונה.

פרקי פודקאסטים מומלצים במיוחד של קיצור תולדות הספרות-

פרק המתאר כיצד הרומנים של המאה ה-19 הולכים ומשמינים, הפרק שמגלה את האמת על אליס ופיטר פן, וכמובן-

פרק המוקדש לספרות מדע בדיוני ופנטזיה.

 

שיחות עם מיכאל חנני, יליד שנת 1940, אשר גדל בתקופת המצור על ירושלים, עבר לחיפה, שירת בחיל המודיעין, ולמד לדוקטורט בשיקאגו תחום שנשמע מוזר בשנות ה-60 ‘מתמטיקה שימושית’. אנחנו מכירים את הנושא כיום בתור המחשב האישי.

פרקי פודקאסטים מומלצים במיוחד: במקרה הזה אמליץ על פרק אחד שהוקדש לסיפורו של הסבא השני שלי, מוריס דיעי (יליד 1920), ניצול שואה מתוניס, ממחנה העבודה ביזרטה.

 

הפודקאסט המקורי של רשת ‘שימו לב’, אשר שודר בין השנים 2013-2019 בנוסחים שונים עד שהתקבע בתור שמו הנוכחי.

גילגולי השמות מחייבים הסבר קצר, ועל כן אפנה שאלה מה קורה כשאדם עם המון ידענות מנסה לייצר קריאייטיב?- לא הרבה. לפחות מבחינת נפח הקהל, על כן שינויי השמות והנסיונות למקד את התוכן. יתר על כן, במהלך השנים החלטתי להסיר את שלושים הפרקים הראשונים של הפודקאסט מחמת איכות ירודה.

בין הפרקים תוכלו למצוא את פרק הפודקאסט הראשון שהקליט דור ה

פרקי פודקאסטים מומלצים במיוחד של עושה רוח והסכתרבות!- 

יש לציין כי ענף הפודקאסטים הוא אחד העוגנים הבולטים של תעשיית התקשורת המתפתחת: התעשייה הניבה הכנסות של 479.1 מיליון דולר בשנת 2018 וצפויה לייצר יותר ממיליארד דולר עד שנת 2021, כך עולה מדו”ח חדש של לשכת הפרסום האינטראקטיבית (IAB) ו- PwC. נתון ההכנסות האחרון מייצג עלייה של 53% בשנה בלבד.

כיום ‘המספרים הגדולים’ קורצים בעיקר לילדים בעלי נטיות ריאליות, בעוד ילדים אחרים בעלי כישרונות של כתיבה, הגשה, או הפקה מתקשים להתבטא בתחומים שאליהם הכלכלה מכוונת.